Algemene Verkoopvoorwaarden

 

Versie 02/2020

De vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MOONDUST, met maatschappelijke zetel te 1170 Watermaal-Bosvoorde (België), Emile Van Becelaerelaan 28A/44, ingeschreven bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen onder nummer 0657.985.642 (e-mail: hello@moondustagency.com);

Hierna de "Dienstverlener" genoemd;

De Dienstverlener en de Opdrachtgever worden hierna gezamenlijk aangeduid als de "Partijen" en individueel als de "Partij";

De Dienstverlener is actief op het gebied van digitale marketing en biedt de Opdrachtgever, die deze aanvaardt, zijn diensten aan zoals beschreven in de door de Opdrachtgever aanvaarde offerte, hierna te noemen de "Overeenkomst".

Artikel 1 - Doel

De Opdrachtgever vertrouwt de Dienstverlener, die aanvaardt, digitale marketingdiensten toe. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

- het creëren en beheren van accounts op sociale netwerken;

- schrijven, vertalen en creatie van we content, alsook consultancy dienaangaande;

- online reclamecampagnes

- verbetering van de zichtbaarheid van websites door middel van verwijzingen;

- het bouwen van websites en

- elke andere nuttige dienst om de communicatie van de Opdrachtgever te verbeteren, na een schriftelijk of mondeling verzoek, zoals technische audits van websites.

Partijen zijn slechts gebonden door de opdracht die in de tussen hen gesloten Overeenkomst is vervat, in overeenstemming met en binnen de grenzen van de beschrijving die door de Dienstverlener is opgesteld en door de Opdrachtgever is aanvaard.

De opdrachten die door de Opdrachtgever aan de Dienstverlener worden toevertrouwd, omvatten geen diensten in verband met technische bijstand voor de Opdrachtgever, noch de installatie van software of hardware.

Artikel 2 - Duur en beëindiging

2.1. De Overeenkomst tussen de Partijen wordt aangegaan voor de periode die nodig is om de door hen omschreven opdracht uit te voeren, zonder tijdslimiet tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen tussen de Partijen, en begint te lopen op de datum waarop de Opdrachtgever de offerte van de Dienstverlener aanvaardt. De eenvoudige aanvaarding, die betekend wordt aan de Dienstverlener, vormt hierbij een bindende Overeenkomst. Het staat de partijen vrij om in de offerte van de Dienstverlener de periode te bepalen gedurende welke de opdracht moet worden uitgevoerd. In dat geval wordt deze termijn beschouwd als een louter indicatieve periode, waarvan de niet-naleving geen aanleiding geeft tot schadevergoeding en evenmin de beëindiging van de Overeenkomst rechtvaardigt.

Ingeval de partijen een overeenkomst met opeenvolgende prestaties hebben gesloten, voor het verrichten van verschillende prestaties die in de loop van de tijd herhaald kunnen worden, maar zonder dat zij een termijn hebben bepaald voor de overeenkomst die hen bindt, wordt de overeenkomst geacht voor onbepaalde tijd te zijn gesloten. In dat geval staat het elke partij vrij ten minste 30 dagen van tevoren schriftelijk haar wens te kennen te geven om de Overeenkomst zonder schadevergoeding te beëindigen. Deze opzegging moet bij aangetekend schrijven geschieden en begint pas te lopen op de derde dag na de afgifte van dit aangetekend schrijven, waarbij de poststempel als bewijs geldt.

2.2. De Overeenkomst kan eveneens worden opgezegd ten nadele van de Opdrachtgever in geval van contractuele inbreuken, zoals de weigering of het verzuim om binnen de gestelde termijn de door de Dienstverlener gevraagde informatie te verstrekken, de niet-betaling van vervallen facturen, of welke fout ook die de uitvoering van de taken van de Dienstverlener abnormaal bemoeilijkt of die voor een breuk in de vertrouwensrelatie tussen de Partijen kan zorgen.

Bovendien heeft de Dienstverlener het recht om de Overeenkomst zonder opzegtermijn of schadevergoeding te beëindigen in geval van faillissement van de Opdrachtgever, bij de aanvang van een gerechtelijke reorganisatieprocedure of een soortgelijke procedure die leidt tot een situatie waarin de schuldeisers met elkaar concurreren.

Een eventuele ingebrekestelling wordt van kracht zodra de Dienstverlener dit schriftelijk betekent.

In geval van een onrechtmatige beëindiging heeft de Dienstverlener het recht om vergoeding van zijn schade te vorderen overeenkomstig artikel 3.2, lid 2.

Artikel 3 - Prijzen en facturering

3.1. De vergoeding van de Dienstverlener wordt berekend volgens de prijslijst in de door de Opdrachtgever aanvaarde offerte, die niet kan worden gewijzigd zonder de uitdrukkelijke schriftelijke instemming van de Partijen. De vergoeding wordt automatisch en zonder voorafgaande schriftelijke kennisgeving jaarlijks op de datum van deze overeenkomst geïndexeerd.

3.2. Tenzij anders bepaald in de offerte van de Dienstverlener, worden de diensten van de dienstverlener, ongeacht hun doel of duur, vooraf gefactureerd voor 30% van de totale prijs die door de Opdrachtgever is aanvaard. Het saldo van de prijs wordt gefactureerd naar rato van de voltooiing van de aan de Dienstverlener toevertrouwde opdracht.

Indien de Opdrachtgever de informatie waarom de Dienstverlener verzocht en die noodzakelijk of nuttig is voor de uitvoering van de opdracht, niet verstrekt binnen 30 dagen na het schriftelijke verzoek van Dienstverlener, of indien Opdrachtgever de Overeenkomst opzegt en/of beëindigt vooraleer de Dienstverlener met de opdracht begint, is de Dienstverlener gerechtigd alle bedragen die Opdrachtgever heeft betaald als vergoeding voor eenzijdige beëindiging van de Overeenkomst, in te houden.

3.3. Facturering van opleidings- en consultancy-opdrachten. Alle facturen van de Dienstverlener zijn contant betaalbaar en dit uiterlijk de dag vóór de uitvoering van de aan de Dienstverlener toevertrouwde opdrachten. Zo niet heeft de Dienstverlener het recht om de uitvoering van zijn opdracht uit te stellen tot de volledige betaling van zijn dienst(en).

Elke annulering en/of beëindiging van de Overeenkomst gedurende de 72 uur voorafgaand aan de opleidings- of consultancy-opdracht resulteert automatisch in de facturatie van de volledige prijs die tussen de Partijen werd overeengekomen voor de specifieke geannuleerde opdracht.

3.4. Tenzij anders bepaald in de door de Dienstverlener uitgebrachte offerte, zijn alle door de Dienstverlener uitgebrachte facturen contant betaalbaar en omvatten zij, naast de prijs zoals bepaald in de door de Opdrachtgever aanvaarde offerte, alle belastingen die verband houden met de beoogde commerciële operatie, zoals met name de belasting over de toegevoegde waarde.

3.5. In de door Partijen overeengekomen prijs in de door Dienstverlener uitgebrachte offerte, zoals aanvaard door Opdrachtgever, zijn niet begrepen de verschotten van Dienstverlener, die gerechtigd is deze verschotten tegen kostprijs te factureren, zulks tegen bewijs op eerste verzoek van Opdrachtgever, tenzij in de Overeenkomst anders is bepaald.

Naast de prijs vermeld in de door de Opdrachtgever aanvaarde offerte, zal de Dienstverlener een forfaitair bedrag van 0,40 € (excl. BTW) per kilometer aanrekenen voor reiskosten, tenzij anders overeengekomen door de Partijen in de Overeenkomst.

Artikel 4- Betalingsachterstand

4.1. Elke vertraging in de betaling door de Opdrachtgever geeft van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling aanleiding tot interesten ten belope van 12% per jaar vanaf de 8ste dag volgend op de vervaldag van de achterstallige factuur tot wanneer de betaling volledig voldaan is.

Bovendien geeft elke vertraging in betaling van 30 dagen na de uitgifte van de openstaande factuur, zonder voorafgaande ingebrekestelling, recht op een conventionele forfaitaire schadevergoeding van 15% van het onbetaalde bedrag, met een minimum van 150,00 euro.

4.2. De Dienstverlener behoudt zich het recht voor de uitvoering van al zijn verplichtingen en diensten zoals omschreven in de overeenkomst tussen de partijen op te schorten indien zijn facturen niet binnen de gestelde termijn betaald worden.

De Dienstverlener moet de Opdrachtgever van deze opschorting schriftelijk in kennis stellen en wel ten laatste op de laatste dag voorafgaand aan de opschorting van zijn diensten of, in het geval van consultancy-opdrachten, op de vervaldag van de onbetaalde factuur.

4.3. De Opdrachtgever is verplicht de bij de Dienstverlener bestelde dienst(en) te betalen in geval van annulering van de opdracht, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.3 van deze Algemene Voorwaarden.

Artikel 5 - Intellectuele eigendom en waarborgen

Alle intellectuele eigendomsrechten van wat aan de Dienstverlener wordt toevertrouwd in het kader van de uitvoering van zijn opdrachten zijn en blijven de exclusieve eigendom van de Opdrachtgever of, in voorkomend geval, van derden die een licentie hebben verleend aan de Opdrachtgever.

De Opdrachtgever garandeert de Dienstverlener dat hij eigenaar is van het materiaal dat hij aan Dienstverlener ter beschikking stelt ten behoeve van de uitvoering van zijn opdracht, en meer bepaald van dat materiaal dat op websites en/of sociale netwerk(en) wordt gepubliceerd, of dat hij op zijn minst van de eigenaar van dat materiaal alle benodigde vergunningen en toelatingen heeft verkregen.

De Opdrachtgever ziet erop toe dat de gepubliceerde inhoud volledig in overeenstemming is met de wetten, voorschriften en gebruiken die in zijn activiteitensector van kracht zijn.

Artikel 6 - Verplichtingen van de partijen

6.1. De Dienstverlener verbindt zich ertoe zijn diensten met de nodige zorgvuldigheid en in overeenstemming met de regels van de kunst verlenen, zodat de dienstverlening van de best mogelijke kwaliteit is, met dien verstande dat hij uitsluitend verplicht is tot middelenverschaffing en de Opdrachtgever geen resultaat kan garanderen. De Dienstverlener is vrijgesteld van elke aansprakelijkheid uit dien hoofde en kan niet verplicht worden de Opdrachtgever te vergoeden, tenzij de Opdrachtgever kan bewijzen dat de Dienstverlener deze bepaling niet heeft nageleefd.

De Dienstverlener verbindt zich er voorts toe om gedurende de gehele looptijd van de zakelijke relatie tussen de Partijen en na de voltooiing van de opdracht de door de Opdrachtgever verstrekte informatie, alsmede diens contactgegevens, vertrouwelijk te houden en niet openbaar te maken, tenzij andersluidend akkoord met de Opdrachtgever.

De Dienstverlener verbindt zich ertoe de vertrouwelijkheid van de gebruikersnamen en wachtwoorden van de Opdrachtgever te handhaven.

6.2. De Opdrachtgever verbindt zich ertoe alle nodige middelen te verschaffen om de aan de Dienstverlener toevertrouwde opdracht(en) naar behoren uit te voeren, en in het bijzonder om de Dienstverlener tijdig alle informatie en elke toegang te verstrekken die nodig zijn om de opdracht(en) uit te voeren, bij gebreke waaraan de Dienstverlener niet aansprakelijk kan worden gesteld voor enige vertraging in de uitvoering van de opdracht(en), en de Opdrachtgever geen aanspraak kan maken op vergoeding van enige schade die uit een dergelijke vertraging zou kunnen voortvloeien.

De Opdrachtgever erkent uitdrukkelijk dat hij de Dienstverlener niet aansprakelijk kan stellen wanneer hij tussenbeide zou komen in de uitvoering van de opdracht of, in het algemeen, bij een eventuele wijziging van de door de Dienstverlener uitgevoerde werkzaamheden tijdens of na de uitvoering van de opdracht.

6.3. De partijen erkennen wederzijds het vertrouwelijke karakter van alle informatie die zij ontvangen in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die hen bindt, zoals met name documenten, concepten, knowhow, commerciële methoden en, in het algemeen, commerciële en technische geheimen waarvan de partijen kennis kunnen hebben gekregen in het kader van de uitvoering van de opdracht.

Alle informatie die zonder toedoen van een van de partijen openbaar wordt gemaakt, kan echter niet als vertrouwelijk worden beschouwd.

Zij verbinden zich er bovendien wederzijds toe elkaars reputatie niet te schaden en geen informatie openbaar te maken die hen op enigerlei wijze zou kunnen schaden, onverminderd het recht van de Dienstverlener om, bij gebrek aan een schriftelijke tegenopdracht van de Opdrachtgever, diens naam te gebruiken voor commerciële prospectiedoeleinden, onder meer op commercieel materiaal zoals brochures, websites, presentaties, enz.

Artikel 7 - Verantwoordelijkheden

7.1. Overeenkomstig artikel 6 is de Dienstverlener gebonden door een middelenverbintenis. Om zijn verplichtingen naar behoren na te komen, verbindt hij zich ertoe alle passende middelen te gebruiken die door de regels van de kunst worden voorgeschreven, met dien verstande dat hij op geen enkele wijze resultaten kan garanderen.

De Dienstverlener is niet aansprakelijk voor kwaadwillige handelingen van derden op het/de sociale netwerk(en) account(s) van de Opdrachtgever die door de Dienstverlener beheerd worden, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het verlies of de diefstal van gegevens van de Opdrachtgever.

De Dienstverlener kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de juridische conformiteit van de verschillende door de Opdrachtgever bestelde publicaties.

7.2. De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de door de Dienstverlener gekozen redactionele lijn en de door hem gepubliceerde inhoud, tenzij de Dienstverlener duidelijk geen rekening heeft gehouden met de redactionele lijn die vooraf door de Partijen is bepaald.

In alle gevallen is de Opdrachtgever verantwoordelijk voor alle door de Dienstverlener verrichte publicaties, mits de Dienstverlener voorafgaand aan de publicatie toestemming van de Opdrachtgever heeft verkregen.

De Opdrachtgever is verplicht de nodige back-ups te maken om zijn gegevens te bewaren, zowel tijdens de uitvoering van de opdracht van de Dienstverlener als na de voltooiing ervan. De Dienstverlener is niet aansprakelijk voor de gevolgen die voortvloeien uit het verlies van dergelijke gegevens, ongeacht de oorzaak of de ernst van het verlies van de Opdrachtgever, op voorwaarde dat dit verlies niet het rechtstreekse gevolg is van grove nalatigheid door de Dienstverlener. De Opdrachtgever verklaart zich bewust te zijn van de risico's die verbonden zijn aan het verlies van gegevens, en in het bijzonder van de commerciële en financiële gevolgen van een dergelijk verlies.

7.3. Geen van de partijen kan worden geacht in gebreke te blijven wat het nakomen van haar verplichtingen betreft, indien deze geheel of gedeeltelijk worden vertraagd of verhinderd ten gevolge van overmacht. Overmacht is een gebeurtenis buiten de wil van de partijen om, die kan worden gekwalificeerd als een externe, onvoorzienbare, onweerstaanbare gebeurtenis die het nakomen van een verbintenis absoluut onmogelijk maakt. De volgende situaties worden als overmacht beschouwd: storingen in het materiaal van de Opdrachtgever of systeemcorruptie.

7.4. In ieder geval erkent Opdrachtgever dat de schade die hij mogelijk geleden heeft in verband met de uitvoering van de Overeenkomst tussen Partijen, niet hoger mag zijn dan de prijs die partijen voor de uitvoering van de werkzaamheden door de Dienstverlener zijn overeengekomen en die daadwerkelijk door Dienstverlener is ontvangen.

Artikel 8 - Onderaanneming

De Dienstverlener behoudt zich het recht voor om zijn diensten geheel of gedeeltelijk uit te besteden ten opzichte van de  Opdrachtgever.

Met het oog op de goede uitvoering van zijn diensten wordt de Dienstverlener door de Opdrachtgever uitdrukkelijk gemachtigd om aan zijn Onderaannemer alle informatie mee te delen die hij noodzakelijk of gewoonweg nuttig acht voor de goede uitvoering van zijn diensten.

De Dienstverlener verbindt zich er in dit verband toe zijn Onderaannemer te vragen alle informatie, van welke aard ook, die hij in het kader van de onderaannemingsopdracht heeft ontvangen, vertrouwelijk te houden.

Artikel 9 - Loyaliteit van de partijen

De Opdrachtgever die in het kader van zijn contractuele of extracontractuele relaties met de Dienstverlener in contact komt met Onderaannemers van deze laatste, onthoudt zich er voor de volledige duur van de commerciële relatie tussen de Partijen van om, rechtstreeks of onrechtstreeks, contracten af te sluiten met deze Onderaannemers.

De Opdrachtgever onthoudt zich tevens, gedurende een periode van zes maanden na het einde van de contractuele relatie tussen de Partijen, van het sluiten van enig contract, ongeacht de aard, duur of omvang daarvan, met een Onderaannemer van de Dienstverlener, indien het onderwerp gelijkaardig is aan dat van het contract tussen de Opdrachtgever en de Dienstverlener.

Indien de Opdrachtgever deze verbintenis niet nakomt, heeft de Dienstverlener recht op betaling van een schadevergoeding die gelijk is aan de vergoeding die de Opdrachtgever verschuldigd is aan de Onderaannemer die hij heeft gekozen, met een minimum van 1.000,00 euro per overtreding.

Artikel 10 - Gegevensverwerking en uitbesteding

10.1. De Dienstverlener, die namens de Opdrachtgever optreedt als Onderaannemer (en hierna wordt aangeduid als de "Onderaannemer"), verklaart dat hij alle garanties biedt die nodig zijn voor de goede uitvoering van passende technische en organisatorische maatregelen, zodat de verwerking van gegevens die in het kader van de uitvoering van deze Overeenkomst zijn ontvangen, voldoet aan de vereisten van Verordening nr. 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens, en ziet toe op de bescherming van de rechten van de betrokkenen.

10.2. Beschrijving van de verwerkte gegevens

De Onderaannemer is gemachtigd om namens de Opdrachtgever, die de "Gegevensbeheerder" is in de zin van de Europese Verordening Gegevensbescherming, de persoonsgegevens te verwerken die nodig zijn voor de goede uitvoering van deze Overeenkomst.

De aard van de bewerkingen die de gegevens ondergaan, de doeleinden van de verwerking en de categorieën van betrokkenen zijn die welke zijn opgenomen in de overeenkomst die de partijen bindt.

Voor de uitvoering van de door de verantwoordelijke voor de verwerking aan de verwerker toevertrouwde taak, zoals vastgelegd in de overeenkomst die hen bindt, stelt de verantwoordelijke voor de verwerking aan de verwerker alle informatie ter beschikking die voor de goede uitvoering van de taak noodzakelijk is.

10.3 Verplichtingen van de Verwerker jegens de Verwerkingsverantwoordelijke

De Onderaannemer verbindt zich ertoe :

- de gegevens alleen te verwerken voor het doel of de doelen die het onderwerp zijn van de overeenkomst tussen de partijen;

- de gegevens te verwerken in overeenstemming met de gedocumenteerde instructies van de verantwoordelijke voor de verwerking. Indien de Verwerker van oordeel is dat een instructie een inbreuk vormt op de Europese Verordening Gegevensbescherming of op enige andere bepaling van de EU- of Belgische wetgeving inzake gegevensbescherming, stelt hij de Verwerkingsverantwoordelijke daarvan onverwijld in kennis. Indien de verwerker op grond van het Unierecht of het Belgische recht waaraan hij is onderworpen, verplicht is gegevens door te geven aan een derde land of aan een internationale organisatie, moet hij de Verwerkingsverantwoordelijke vóór de verwerking van deze wettelijke verplichting in kennis stellen, tenzij de betrokken wet dit verbiedt op grond van zwaarwegende redenen van algemeen belang;

- de vertrouwelijkheid van de in het kader van dit contract verwerkte persoonsgegevens te waarborgen;

- ervoor te zorgen dat personen die in het kader van dit contract gemachtigd zijn om persoonsgegevens te verwerken :

- zich ertoe verbinden de vertrouwelijkheid in acht te nemen of onderworpen zijn aan een passende wettelijke geheimhoudingsplicht;

- de nodige opleiding krijgen over de bescherming van persoonsgegevens;

- rekening te houden- en dit voor zijn instrumenten, producten, toepassingen of diensten- met de beginselen van gegevensbescherming vanaf de  conceptfase en met gegevensbescherming aan de hand van standaardinstellingen.

10.4. Onderaanneming

In het kader van de overeenkomst die de partijen bindt, is de Onderaannemer gemachtigd een beroep te doen op andere Onderaannemers, overeenkomstig artikel 8 van deze overeenkomst. In dat geval verbindt de Onderaannemer zich ertoe erop toe te zien dat zijn eigen Onderaannemers alle verplichtingen naleven die voor hen voortvloeien uit de Europese verordening betreffende de bescherming van persoonsgegevens.

10.5. Recht op informatie van de betrokkenen

Het is de verantwoordelijkheid van de verantwoordelijke voor de verwerking om de betrokkenen over de verwerkingen te informeren op het moment dat de gegevens worden verzameld. De Gegevensverwerker verbindt zich ertoe alles in het werk te stellen om het nakomen van deze verplichting door de Gegevensverwerker te vergemakkelijken.

10.6 Uitoefening van de rechten van de betrokkenen

Voor zover mogelijk verleent de verwerker de verantwoordelijke voor de verwerking bijstand bij het nakomen van zijn verplichting om te voldoen aan verzoeken tot uitoefening van de rechten van de betrokkenen: recht op toegang, rectificatie, verwijderen en bezwaar, recht op beperking van de verwerking, recht op gegevensoverdraagbaarheid, recht om niet te worden onderworpen aan een geautomatiseerd individueel besluit (met inbegrip van profilering).

In ieder geval moet de Onderaannemer op de hoogte zijn van de verplichtingen die op de controleur rusten en verbindt hij zich ertoe deze overeenkomst in overeenstemming met deze verplichtingen uit te voeren.

Wanneer betrokkenen de Onderaannemer verzoeken om hun rechten uit te oefenen, zendt de Onderaannemer deze verzoeken na ontvangst per e-mail naar het volgende adres: hello@moondustagency.com.

10.7 Melding van inbreuken in verband met persoonsgegevens

De verwerker stelt de verantwoordelijke voor de verwerking binnen ten hoogste 48 uur nadat hij er weet van heeft gekregen, in kennis van elke inbreuk in verband met persoonsgegevens; deze informatie moet elektronisch worden afgeleverd op het volgende adres: hello@moondustagency.com. Deze kennisgeving gaat vergezeld van alle nuttige documentatie om de verantwoordelijke voor de verwerking in staat te stellen, indien nodig, de bevoegde toezichthoudende autoriteit van de inbreuk in kennis te stellen.

10.8. Bijstand van de verwerker bij het nakomen van de verplichtingen van de verantwoordelijke voor de verwerking

De verwerker staat de verantwoordelijke voor de verwerking bij in het uitvoeren van effectbeoordelingen op het gebied van gegevensbescherming en in het voeren van het voorafgaand overleg met de toezichthoudende autoriteit.

10.9. Veiligheidsmaatregelen

De Onderaannemer verbindt zich ertoe de volgende veiligheidsmaatregelen toe te passen:

- encryptie van persoonsgegevens ;

- de middelen om de blijvende vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid en veerkracht van verwerkingssystemen en -diensten te garanderen;

- de middelen om de beschikbaarheid van en de toegang tot persoonsgegevens binnen een passend tijdsbestek te herstellen in geval van een fysiek of technisch incident;

- een procedure om de doeltreffendheid van de technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de verwerking regelmatig te testen, te analyseren en te evalueren.

10.10. Lot van gegevens

Bij het beëindigen van de diensten in verband met de verwerking van dergelijke gegevens, verbindt de verwerker zich ertoe alle persoonsgegevens te vernietigen, tenzij de verantwoordelijke voor de verwerking de verwerker heeft verzocht alle persoonsgegevens binnen 24 uur na de beëindiging van de opdracht terug te geven.

De teruggave moet vergezeld gaan van de vernietiging van alle bestaande kopieën in de informatiesystemen van de Onderaannemer. Na vernietiging moet de Onderaannemer een schriftelijke rechtvaardiging voor de vernietiging afleveren.

10.11. Register van categorieën van verwerkingsactiviteiten

De verwerker verklaart alle categorieën van verwerkingsactiviteiten die namens de verantwoordelijke voor de verwerking worden uitgevoerd, schriftelijk te registreren, waaronder

- de naam en de contactgegevens van de voor de verwerking verantwoordelijke namens wie hij optreedt, van eventuele Onderaannemers en, in voorkomend geval, van de functionaris voor gegevensbescherming;

- de categorieën van verwerking die namens de verantwoordelijke voor de verwerking worden uitgevoerd;

- in voorkomend geval, de doorgifte van persoonsgegevens naar een derde land of naar een internationale organisatie, met inbegrip van de identificatie van dat derde land of die internationale organisatie en, in geval van de in artikel 49, lid 1, tweede alinea, van de Europese verordening gegevensbescherming bedoelde doorgiften, documenten waaruit blijkt dat passende waarborgen worden geboden ;

- voor zover mogelijk, een algemene beschrijving van de technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen, met inbegrip van, onder meer, voor zover van toepassing

o encryptie van persoonsgegevens;

o middelen om de blijvende vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid en veerkracht van verwerkingssystemen en -diensten te waarborgen;

o middelen om in geval van een fysiek of technisch incident de beschikbaarheid van en de toegang tot persoonsgegevens binnen een passend tijdsbestek te herstellen;

o een procedure om de doeltreffendheid van de technische en organisatorische maatregelen ter beveiliging van de verwerking regelmatig te testen, te analyseren en te beoordelen.

10.12. Documentatie

De Verwerker zal de Verwerkingsverantwoordelijke de documentatie ter beschikking stellen die nodig is om aan te tonen dat hij aan al zijn verplichtingen voldoet en om audits, met inbegrip van inspecties, door de Verwerkingsverantwoordelijke of een andere door de Verwerkingsverantwoordelijke aangewezen auditor, mogelijk te maken en daaraan zijn medewerking te verlenen.

10.13. Verplichtingen van de verantwoordelijke voor de verwerking jegens de verwerker

De voor de verwerking verantwoordelijke verbindt zich ertoe :

1. de in artikel 8.2 bedoelde gegevens aan de Onderaannemer te verstrekken;

2. alle instructies betreffende de verwerking van gegevens door de Onderaannemer schriftelijk vast te leggen:

3. er vooraf en gedurende de gehele verwerking op toe te zien dat de in de Europese verordening betreffende gegevensbescherming neergelegde verplichtingen door de verwerker worden nageleefd;

4. toezicht houden op de verwerking, met inbegrip van het uitvoeren van audits en inspecties bij de Onderaannemer.

Artikel 11 - Diverse bepalingen

11.1 Onafhankelijkheid van de partijen

Aangezien de partijen onafhankelijke Onderaannemers zijn, is de overeenkomst voor hen slechts bindend voor de in de overeenkomst genoemde doeleinden. Bijgevolg mogen de bepalingen van deze Algemene Voorwaarden niet worden geïnterpreteerd als het in het leven roepen van een associatie of partnerschap tussen de Partijen of als het verlenen van een mandaat aan één van hen, tenzij anders bepaald.

Geen der Partijen kan de andere op enigerlei wijze binden of verbinden dan in overeenstemming met de bepalingen van het Verdrag en in overeenstemming met de gemeenschappelijke wil van de Partijen.

11.2. Autonomie van clausules

Indien enige bepaling van deze Algemene Voorwaarden of een deel daarvan onwettig, ongeldig, onredelijk of niet-afdwingbaar is, tast dit de afdwingbaarheid van de overige bepalingen of paragrafen niet aan.

11.3 Bijlagen

Alle bijlagen bij deze Algemene Voorwaarden maken er integraal deel van uit.

11.4. Wijziging van deze algemene voorwaarden

Deze Algemene Voorwaarden kunnen alleen worden gewijzigd door een later schriftelijk document, waarvan een kopie door de Dienstverlener aan de Opdrachtgever zal zijn meegedeeld op het moment van verzending van de facturen of enig ander contractueel document. Indien de Opdrachtgever niet binnen 8 dagen na verzending bezwaar maakt tegen de nieuwe Algemene Voorwaarden, wordt de Opdrachtgever geacht deze in al hun bepalingen te hebben aanvaard.

Deze Algemene Voorwaarden hebben voorrang op elk ander schriftelijk materiaal, hetzij voorafgaand hetzij later, tenzij de Partijen schriftelijk anders overeenkomen.

De Dienstverlener moet een exemplaar van de meest recente toepasselijke versie van deze Algemene Voorwaarden publiceren op zijn website: www.moondustagency.com.

11.5 Niet-overdraagbaarheid

Geen van beide Partijen mag haar rechten uit hoofde van het voor haar bindende Verdrag geheel of gedeeltelijk aan een derde overdragen of cederen zonder daartoe vooraf de schriftelijke toestemming van de andere Partij te hebben verkregen.

11.6 Toepasselijk recht en bevoegde rechter

Elk geschil met betrekking tot de interpretatie, uitvoering of beëindiging van de Overeenkomst die de Partijen bindt of elk geschil dat rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met deze Algemene Voorwaarden, is onderworpen aan het Belgische recht en valt onder de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement van Brussel.